Για να μετρηθεί σωστά ο αλκοολικός βαθμός του τσίπουρου που έχουμε παρασκευάσει, το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα αλκοολόμετρο με ενσωματωμένο θερμόμετρο, το οποίο να έχει και πίνακα διόρθωσης του αλκοολικού βαθμού, σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία.
Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αλκοολικός βαθμός που αναγράφεται στα αλκοολούχα ποτά είναι ο αλκοολικός βαθμός σε θερμοκρασία 20 βαθμών C.
|
Στην περίπτωση αυτή, προσθέτουμε 3 αλκοολικούς βαθμούς |
Αν κατά τη μέτρηση έχουμε διαφορετική θερμοκρασία των 20 βαθμών C, τότε για μεγαλύτερες θερμοκρασίες αφαιρούμε αλκοολικούς βαθμούς, ενώ για μικρότερες προσθέτουμε, σύμφωνα με τον πίνακα.
|
Εδώ προσθέτουμε 2,5 αλκοολικούς βαθμούς |
Για τη σχέση των αλκοολικών βαθμών με γράδα δείτε εδώ:
http://honey-wine-oil.blogspot.gr/2013/10/34-vol.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου