Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μια κυψέλη στο σαλόνι σας.

 
 Σκύλο, γάτα, ψαράκια σε γυάλα; Ή μήπως το δικό μας μελίσσι εντός του σπιτιού μας;
Η Philips μας δίνει πλέον τη δυνατότητα, όχι μόνο να έχουμε το προσωπικό μας μελίσσι σε οποιοδήποτε τύπο σπιτιού έχουμε, όπου και αν βρίσκεται, αλλά με τον αντισυμβατικό σχεδιασμό της, επιτρέπει την 24ώρη παρατήρησή του,... από το σαλόνι μας!
Βέβαια δεν πρόκειται απλώς για ένα διακοσμητικό χώρου, αλλά και μία πραγματική μονάδα παραγωγής του δικού μας φρέσκου μελιού.
Η "Urban Beehive" , όπως ονομάστηκε, τοποθετείται σε οποιονδήποτε τοίχο, αρκεί η μία του πλευρά, βέβαια, να είναι εξωτερική και αποτελείται από δύο μέρη. Εξωτερικά φαίνεται μια πλαστική επιτοίχια κατασκευή, με μοντέρνες γραμμές, στην οποία υπάρχει το πέρασμα εισόδου των μελισσών. Η βάση της κοσμείται από ένα γλαστράκι, για διακοσμητικούς ή και πρακτικούς λόγους! Εσωτερικά, ένα καλαίσθητο φιμέ γυάλινο κέλυφος, το οποίο στεγάζει τα πλαίσια και τις μέλισσες, διακοσμεί τον χώρο μας. Οι κατασκευαστές όμως έχουν προβλέψει και την χρηστικότητα.  Κάτω από το κέλυφος υπάρχει μία αλυσίδα. Αν θέλουμε να επιβλέψουμε το μελίσσι  ή να τρυγήσουμε το μέλι μας, απλά τραβάμε την αλυσίδα. Αυτή απελευθερώνει καπνό και οι μέλισσες ηρεμούν. Τόσο απλά!
 
Δεν ξέρω σε ποιο σημείο η φαντασία ξεπερνά την πραγματικότητα ή το αντίθετο, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι ως ιδέα και ως design είναι εκπληκτική.