Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

28. Βασιλικός Πολτός και εγκαύματα (το δικό μας πείραμα)


Πολλά λέγονται και γράφονται για τις θεραπευτικές ιδιότητες   του βασιλικού πολτού στην καταπολέμηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της  νεφρικής ανεπάρκειας, διαφόρων δερματικών παθήσεων και εγκαυμάτων, μέχρι και νευροψυχικών καταστάσεων. Είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς,  πού σταματά η αλήθεια και πού αρχίζει η μυθοπλασία.

 Επιφυλακτικός και δύσπιστος από τη φύση μου, αποφάσισα εδώ και καιρό, με την πρώτη ευκαιρία  να πειραματιστώ, ώστε να δω με τα μάτια μου την «καταπληκτική» επίδραση του βασιλικού πολτού στον ανθρώπινο οργανισμό και να πειστώ. Πριν από λίγες ημέρες μού δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ένα  μικρό έγκαυμα στο δεξί  χέρι, δίπλα στον αντίχειρα, βασιλικός πολτός, χρόνος μίας εβδομάδας και φωτογραφική μηχανή.

Το έγκαυμα, χωρίς να είναι σοβαρό ώστε να απαιτεί κάποιου είδους συμβατικής θεραπευτικής αγωγής είναι η ευκαιρία να κάνω το δικό μου πείραμα και να ανακαλύψω το κατά πόσο ο βασιλικός πολτός επιδρά θεραπευτικά και επιταχύνει την επούλωση ενός εγκαύματος .

Το πείραμα:

Δύο ημέρες μετά το κάψιμο και για μία εβδομάδα, έβαζα στο μισό έγκαυμα βασιλικό πολτό δύο με τρεις φορές την ημέρα. Σ΄αυτήν την εβδομάδα συνολικά χρησιμοποίησα περίπου 3-4 gr βασιλικού πολτού.

Παραθέτω σειρά φωτογραφιών του εγκαύματος, χωρίς σχόλια.

25/8/2013
27/8/2013

31/8/2013
 
2/9/2013
 
*Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για ένα δικό μου, απλό πείραμα περιέργειας και δεν έχει καμία σχέση με τα επιστημονικά πειράματα  που γίνονται σε ερευνητικά κέντρα ή άλλους φορείς.

**Επίσης, δεν το συνιστώ ως λύση στα εγκαύματα, ιδίως για σοβαρές περιπτώσεις,. Η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη.
 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ πάντως πήρα τη δική μου απάντηση.