Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

1. Όταν δεν ξέρεις πού πας, κοίτα από πού έρχεσαι ( ή, λίγη ιστορία για μένα)


     Σοφή αφρικάνικη παροιμία, η οποία με βοήθησε, ώστε να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις, τόσο για μένα τον ίδιο, όσο και για την οικογένεια μου.
     Από τον Ιανουάριο του 2013, και μετά από 33 χρόνια  “προσωρινής”  εργασίας στο ΟΤΕ , έχω πλέον  όλο το χρόνο να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Λέω "προσωρινής",  γιατί στον ΟΤΕ ξεκίνησα να εργάζομαι προκειμένου να βγάζω το έξοδα μου, όσο θα διαρκούσαν οι σπουδές μου στην Τεχνολογία Τροφίμων Φυτικών Προϊόντων, με την οποία σκόπευα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ουδέν μονιμότερο όμως, του προσωρινού. Ωστόσο αυτά  περάσανε και ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με πράγματα που ξέρω και αγαπώ.


Ελαιοτριβείο Μιτελούδη 1980
 
     Εδώ και πολλά χρόνια, η οικογένειά μου, κατά παράδοση,  ασχολούνταν με την καλλιέργεια της ελιάς και την μελισσοκομία. Το οικογενειακό ελαιοτριβείο λειτουργούσε μέχρι και το1980, ενώ τα μελίσσια (περίπου 250) πουλήθηκαν τη δεκαετία του '90.
Μελισσοκομείο Μιτελούδη 1983


Τα μελίσσια έτοιμα για μεταφορά 1983
                                                                                                                                                                              Ήδη απο το 1998 ξεκίνησα, με μεράκι, τη δημιουργία ενός αμπελώνα. Πειραματίστηκα με διάφορες  ποικιλίες, ώστε να δω τη συμπεριφορά τους στο συγκεκριμένο μικροκλίμα της περιοχής. Στόχος μου, η ποιοτική πρώτη ύλη για την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου για μένα  και τους φίλους.


Αμπέλι Ασπροπέτρας 1999 παππούς και εγγονός



Αμπέλι Ασποπέτρας 2011 παππούς και εγγονός