Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μοντέρνες κυψέλες

Η  κυψέλη για κάθε μελισσοκόμο αποτελεί το κυριότερο «εργαλείο» της δουλειάς του. Οφείλει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τη φροντίζει, γιατί έτσι διευκολύνει την ανάπτυξη του πληθυσμού των μελισσών του, αλλά και γιατί έτσι καθυστερεί την απόσυρσή της.
Ωστόσο, η κυψέλη, είτε λόγω πρόθεσης του design να εισέλθει  σε μία τόσο εξειδικευμένη αγορά, είτε λόγω της παγκόσμιας στροφής στην υγιεινή διατροφή, αποτελεί πλέον ένα προϊόν τέχνης!
Η πρώτη κυψέλη για παράδειγμα, κατασκευάστηκε από την OMLE στην Νέα Υόρκη και ονομάζεται beehaus. 

 

 
 
τα πέντε χρώματα που αναγνωρίζουν οι μέλισσες
 
 
 
 
 
 
Πρόκειται για μία κυψέλη αστικού τύπου, δηλαδή προορίζεται για χρήση σε κήπο ή ταράτσα. Παρέχει πληθώρα ανέσεων για τις μέλισσες , καθώς και μόνωση για τη διατήρηση της θερμοκρασίας. Η χωρητικότητά της είναι για δύο σμήνη και παραδίνεται με 30 χρόνια εγγύηση. Τώρα, μπορεί ο κάθε ένας να έχει το δικό του μέλι, αρκεί να διαθέσει 859,99$ !  Όσοι τα διαθέτετε, μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ https://www.omlet.us/shop/beekeeping/beehaus/ 
 
 
 
Η δεύτερη  κυψέλη  έρχεται από την Νέα Ζηλανδία. Σχεδιάστηκε από  τον  Rowan Dunford. Είναι και αυτή μια  κυψέλη αστικού τύπου για «κατ΄ οίκον» μελισσοκομία.
 
 
 
 

 
 
Η τελευταία κυψέλη κατασκευάστηκε από την εταιρεία NDC.  Εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε με βάση τις δεξαμενές νερού, τύπου πύργου. Συνδυάζει την παράδοση, (το κύριο υλικό είναι το ξύλο και περιέχει πλαίσια τύπου Langstroth τα οποία χρησιμοποιούνται από το 75% περίπου των μελισσοκόμων παγκοσμίως), με την καινοτομία, (ατσάλι στη βάση, στρογγυλό σχήμα). Απευθύνεται επίσης σε επίδοξους αστούς μελισσοκόμους.
 
 
 
 
Επομένως, υπάρχει πλέον για τον καθένα μας η δυνατότητα να παράγουμε το δικό μας μέλι, ή απλά, …..να το προμηθευτούμε, παραδοσιακά, από αξιόπιστους μελισσοκόμους.