Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

9η Γιορτή Μελιού Θεσσαλονίκης 2016

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 9 χρόνια, έτσι και φέτος, η γιορτή μελιού Θεσσαλονίκης θα  πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Πεδίο  Άρεως που βρίσκεται απέναντι από την ΕΡΤ3 και η ημερομηνία που ορίστηκε για φέτος είναι στις 21-22-23 Οκτωβρίου 2016 .
 
Τη γιορτή συνδιοργανώνουν, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
 Στόχος της γιορτής είναι η ενημέρωση του καταναλωτή για τα προϊόντα κυψέλης. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την άμεση επαφή του καταναλωτή με τους παραγωγούς μελισσοκόμους και τα προϊόντα τους, την πληροφόρηση των καταναλωτών από εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου, την δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές ενημερωτικού φυλλαδίου καθώς επίσης και την προβολή των προϊόντων μέλισσας μέσα από τα ΜΜΕ με συνεντεύξεις και δηλώσεις των διοργανωτών.  
 
 
Όλα τα μέλια που διατίθενται από τους μελισσοκόμους στη  γιορτή έχουν αναλυθεί από το  Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που ορίζει η οδηγία της ΕΕ 2001/110 ήτοι την συγκέντρωση της HMF, το ένζυμο διαστάση, την ηλεκτρική αγωγιμότητα, την υγρασία και οξύτητα, τα ζάχαρα, τα ποσοστά γυρεοκόκκων στα αμιγή μέλια, τα υπολείμματα ακαρεοκτόνων, αντιβιοτικών και σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στην αποθήκη και το χρώμα.
 
 
 
   Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτη μελιού θεσσαλονίκης
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτη μελιού θεσσαλονίκης
 
Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτη μελιού θεσσαλονίκης
 
Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου με παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή, καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερή Γιορτή Μελιού Θεσσαλονίκης.
 
 Σας περιμένουμε όλους
 
Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από παλαιότερες  γιορτές  μελιού Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου