Οι μελισσοκομικοί κωδικοί, η τήρηση Μητρώου
Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων της χώρας
και το Ατομικό Μελισσοκομικό Βιβλιάριο καθιερώθηκαν
από το 2001 με την απόφαση 570910/14/5/2001 ΦΕΚ/Β/642/28-5-2001 του
Υπουργείου Γεωργίας, με σκοπό:
·
Την καλύτερη εξυπηρέτηση των
μελισσοκόμων της χώρας.
·
Την εξυπηρέτηση προγραμμάτων για την
βελτίωση κα ανάπτυξη της μελισσοκομίας.
·
Την παρακολούθηση της εμπορίας και
διακίνησης μελισσοσμηνών και προϊόντων μελισσοκομίας.
·
Την καθιέρωση ενιαίου συστήματος
καταγραφής των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων από τις Κτηνιατρικές και Γεωργικές
Υπηρεσίες της χώρας.
Κάθε κυψέλη πρέπει να είναι πυροσφραγισμένη με τον κωδικό του μελισσοκομείου |
Ο μελισσοκομικός αριθμός επομένως, είναι η ταυτότητα του κάθε παραγωγού. Εκτός από δελτίο νομιμότητας του μελισσοκομείου του είναι και εργαλείο της αναγνωσιμότητας του.
Εργαλείο πυροσφράγισης |
Πυροσφράγιση |
Πυροσφραγισμένα Πλαίσια |
Παλαιότερη ανάρτηση μας για το ίδιο θέμα μπορείτε να
διαβάσετε εδώ http://honey-wine-oil.blogspot.gr/2013/09/30.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου