Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

18. Στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ


Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Το πιστεύω όχι μόνο ως θεωρία αλλά όποτε είναι δυνατό, προσπαθώ να το κάνω και πράξη. Η εμπειρία, το μεράκι, η προσπάθεια, η καλή πρόθεση, δεν αρκούν πάντα, ώστε να καταφέρει κανείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ιδίως όταν ασχολείται σε τομείς όπου οι τεχνικές αναπτύσσονται συνεχώς. Η βασιλοτροφία και η παραγωγή βασιλικού πολτού είναι ένα κομμάτι της μελισσοκομίας που απαιτεί όχι μόνο θεωρητική κατάρτιση αλλά και πρακτική μεθοδολογία. Έτσι μόνον, κατά τη γνώμη μου, επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν, το οποίο αξιώνουμε, ως αγνό, να είναι άριστης ποιότητας.


 Με  την ευκαιρία της περάτωσης του σεμιναρίου που παρακολούθησα, θα ήθελα από το βήμα αυτού του blog,  να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στους ανθρώπους του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, στου οποίου τα θρανία και το πειραματικό μελισσοκομείο του βρέθηκα πρόσφατα, παρακολουθώντας το ειδικό σεμινάριο βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού.


Ειδικότερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ανδρέα Θρασυβούλου, διευθυντή του εργαστηρίου, (γνωστό σε εμένα μέσα από την αρθρογραφία του σε εξειδικευμένα έντυπα που αφορούν τη μελισσοκομία και τώρα είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά).  Επίσης τις ευχαριστίες μου στο Γιώργο  Γκόρο,  Γεωπόνο, Διδάκτορα Μελισσοκομίας, την  Ελισάβετ Λαζαρίδου,  συνεργάτη μελισσοκόμο του Εργαστηρίου,  τη Χρυσούλα Τανανάκη,  Χημικό και Λέκτορα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας αλλά και όλο το προσωπικό.

Το σεμινάριο αυτό, ήταν για μένα ένα ευχάριστο διάλλειμα. Βρέθηκα σε ένα ευχάριστο  και  ζεστό περιβάλλον, με ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο είχαν τις γνώσεις αλλά και τη διάθεση να τις μεταδώσουν σε ένα κλίμα ανθρωπιάς και συνεργασίας.

Θεωρώ δε, πως η επαφή κάθε μελισσοκόμου με το εργαστήριο, είναι απαραίτητη, καθώς  έχει πολλά να αποκομίσει σε όλα τα επίπεδα, με κυριότερο όλων, την επιστημονική γνώση. Η αλήθεια είναι πώς λόγω του διαδικτύου πολλοί το θεωρούμε περιττό, αλλά πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης και συχνά είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος την αλήθεια από το μύθο. Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν το site του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση:   http://www.beelab.gr/ 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου