Ενημέρωση φίλων για ό,τι παράγεται από τη μέλισσα, το σταφύλι και την ελιά, και όχι μόνο.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μελισσοκομικοί Κωδικοί

 
Οι μελισσοκομικοί κωδικοί, η τήρηση Μητρώου Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων  της χώρας και το Ατομικό Μελισσοκομικό Βιβλιάριο  καθιερώθηκαν  από το 2001 με την απόφαση 570910/14/5/2001 ΦΕΚ/Β/642/28-5-2001 του Υπουργείου Γεωργίας, με σκοπό:
·         Την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελισσοκόμων της χώρας.
·         Την εξυπηρέτηση προγραμμάτων για την βελτίωση κα ανάπτυξη της μελισσοκομίας.
·         Την παρακολούθηση της εμπορίας και διακίνησης μελισσοσμηνών και προϊόντων μελισσοκομίας.
·         Την καθιέρωση ενιαίου συστήματος καταγραφής των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων από τις Κτηνιατρικές και Γεωργικές Υπηρεσίες της χώρας.
Κάθε κυψέλη πρέπει να είναι πυροσφραγισμένη με τον κωδικό του μελισσοκομείου
  Από την άλλη μεριά, οι μελισσοκομικοί κωδικοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι και στους αγοραστές μελιού. Αν είμαστε ενημερωμένοι και τους αναζητούμε, μπορούμε εύκολα να αναγνωρίζουμε αν πράγματι ο μικροπωλητής (π.χ. στη λαική αγορά, στην ύπαιθρο ή αλλού) είναι παραγωγός μελισσοκόμος αλλά επίσης και από ποιο νομό. Βέβαια, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι παραγωγοί-μελισσοκόμοι μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους μόνο στην περιοχή (νομό) που ανήκουν.
Ο μελισσοκομικός αριθμός επομένως, είναι η ταυτότητα του κάθε παραγωγού. Εκτός από δελτίο νομιμότητας του μελισσοκομείου του είναι και εργαλείο της αναγνωσιμότητας  του.    

 
 
 
Εργαλείο πυροσφράγισης
 
 
Πυροσφράγιση
 
 
Πυροσφραγισμένα Πλαίσια
 
Παλαιότερη ανάρτηση μας για το ίδιο θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ  http://honey-wine-oil.blogspot.gr/2013/09/30.html